Fælles redskabsskuret er indviet og alle Bylundens beboere kan benytte det!
Indvielsen skete til vores fælles arbejdsdag / sommerfest i august måned.
Dog er der endnu ikke så meget værktøj og redskaber i skuret.
Inden foreningen bruger penge på nye redskaber og værktøj, vil vi give alle Bylundens beboere chancen for enten at donere, udlåne eller sælge udstyr til redskabsskuret.
Så kom glad!
Dvs.
Donere:
Du har f.eks. to sæt skruetrækkere, og kan derfor give det ene sæt til redskabsskuret (helt fint at det er et billigt sæt fra Jem og Fix). Det kan også være, at du kan få/”arve” noget værktøj af noget familie, og så er det bare med at give det videre til fællesskabet, hvis det ikke lige er noget du vil have liggende hos dig selv.
Husk at bevare den sunde fornuft når du donerer. Er der allerede en kost i skuret, så er der nok ikke behov for endnu én. Redskabsskuret skal IKKE blive til en skraldeplads for en masse gammelt værktøj.
Udlåne:
Du har noget værktøj, som du måske ikke bruger så tit, men som du heller ikke har lyst til at donere. Hvis der er tale om noget værktøj eller redskaber, som ikke allerede forefindes i skuret, så må du gerne opbevare det i skuret – men så må alle dine naboer også gerne benytte det.
Du kan tage det tilbage til dig selv, hvis du får brug for det igen.
Dog skal det siges, at Grundejerforeningen ikke har erstatningspligt for hverken doneret eller udlånt værktøj eller redskaber, hvis det skulle gå itu.
Sælge:
Du har måske en større maskine, f.eks. græsslåmaskine, boremaskine, hækkeklipper, som du synes fylder for meget i dit eget skur, men som du også synes er for dyr at donere eller udlåne. Tag fat i den redskabsansvarlige eller undertegnede, og vi kan aftale at foreningen køber det til en god pris (for begge parter). Hvis det altså er noget værd. Det er ren win-win
Jeg har selv allerede doneret lidt forskelligt til skuret. Det meste af det donerede kan ses på det vedhæftede billede. Der er dog brug for, og plads til, meget mere værktøj, før man kan kalde det for et veludstyret arbejdsskur.
Det skal nævnes, at man også gerne må donere skruer, søm, og andet der kan anvendes til generelle formål.
Det er dog IKKE en opbevaringsplads for personlige ejendele.
Som tommelfingerregel kan man sige, at for større ting (større end skruetrækkere og dets lige), så tag lige fat i den redskabsansvarlige før du fylder skuret. Så er vi sikker på at der holdes god orden i skuret, til glæde for alle brugerne.
Reglement for brug af fælles redskabsskur er hængt op i skuret, og kan desuden findes her:
https://www.bylunden.dk/reglement-for-brug-af-faelles-reds…/
Læs det venligst igennem – det fylder kun en A4 side
Jeg håber at alle får glæde af redskabsskuret. Personligt har jeg tænkt mig at indvie skuret til at reparere min cykel, da der er monteret en fin cykellift i skuret.
Til slut vil jeg igen gerne takke alle der har været med til at etablere skuret – helt fra træet blev fældet, til det sidste interiør er installeret. Det har været fænomenalt, og jeg håber det kan fortsætte ved vores næste projekt (cliffhanger?!).
TAK!
PS. Der er endnu ikke installeret elektricitet i skuret, men det er på vej.
Historien bag redskabsskuret:
Det hele startede med, at vi havde et gammelt træ ved parkeringspladsen, som ikke havde det for godt, og tabte grene ned på vores biler.
Vi besluttede, at det skulle fældes, og pladsen bliver brugt til et andet formål:
Det blev til en generalforsamling besluttet, at vi gerne ville have et fælles redskabsskur.
I husstandenes egne skure er der ikke meget plads, og et fælles redskabsskur med arbejdsbord kunne give nogle ekstra muligheder. Endvidere kan det synes tåbeligt, hvis alle husstande skulle ud og investere i de samme haveredskaber, når nu vi kun har så små haver at vedligeholde. Derfor synes det ideelt med et fælles redskabsskur.
Valget faldt på følgende skur:
Inden skuret kunne opføres, skulle der etableres et fundament. Desværre er der ingen billeder af det store arbejde der blev udført i forbindelse med fundamentet, da jeg mistede min telefon med billederne. Dog kan man her se, at der var en del arbejde i at fjerne rødder for at kunne grave betonklodser ned i jorden:
Da fundamentet var etableret, kunne vi samle skuret:
Skuret var lavet af ubehandlet træ, så det skulle både grundes og derefter males:
Efter det sidste arbejde med finishen og interiøret, var skuret endelig klar til indvielse. Arbejdet startede omkring august 2016 og skuret blev indviet i august 2017. Altså et helt år undervejs, hvilket selvfølgelig primært skyldes, at arbejdet lå stille henover hele vinterhalvåret.
Billeder fra indvielsen:
Nu mangler der bare at blive installeret elektricitet i skuret, og det vil være fuldt funktionsdygtigt.
Der er ført kabler til skuret, så det er blot det allersidste arbejde der mangler, og det forventes at være klar inden for en lille måneds tid.